A D-Addicts közleményéről


Kedves nézőim! 

Frissítés (09.17.)
Brigi kiszúrta, hogy változást eszközöltek az oldal üzemeltetői! Ezek szerint a feliratfórum, és ezzel együtt a feliratok letöltése továbbra is elérhető marad az oldalon, viszont csak és kizárólag az oldalra regisztrált felhasználóknak! Így azok, akik nem tagjai a D-Addicts-nak, minél előbb csináljanak egy account-ot, hogy a továbbiakban is letölthessék a feliratokat! 

Nemrég kaptam az információt, hogy a D-Addicts nevezetű feliratgyűjtő oldal, amely alapfelszereltsége a magyar doramanézőnek, jogi okokra hivatkozva néhány héten belül törölni fogja az adatbázisában található feliratokat! Ez egyszerre érinti a fordítókat, akik onnan szerzik be a fordítandó sorozatuk idegen nyelvű feliratát, de a nézőket is, akik onnan töltenék le a magyar feliratokat, hiszen nem egy fordító oda teszi fel a kész munkáit! 



Az oldal üzemeltetői szeptember 23.-át adták meg határidőnek, miután pedig az összes ott fellelhető felirat törölve lesz! Épp ezért bő két hetünk van begyűjteni a feliratokat. Én személy szerint, és mint régebbi sorozatok fordítójaként azt javaslom, hogy a régebbi, 2014 előtti sorozatok felirataira fektessétek a hangsúlyt, az újabbakat remélhetőleg máshol is fel tudjuk majd keresni! 

Megjegyzés:
A saját felirataimat ez nem fogja érinti, mivel azok az Ázsia Ékköveire, valamint Megára vannak feltöltve!




Milly

Megjegyzések

  1. Milli Kedves! Köszönöm szépen a tájékoztatásodat. Ez azt is jelenti egyben, hogy a jövőben már nem is lesz ott magyar felirat valószinű ugye? Szomorú vagyok, jó oldal volt. :-(( Üdv: Ildikó

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Ildikó!
      Se angol, se magyar, se semmilyen felirat. :(

      Törlés
  2. Kedves Milly, ez bizony nem jó hír. :( Mi lesz akkor a félig kész sorikkal ? A legjobb az lenne, ha minden fordító nyitna ilyen saját oldalt, ha erre egyáltalán mód van!!!?
    Sajnálom nagyon.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves ququcs!
      Alapvetően semmi gond nincsen. A félig kész sorozatok fordítói felteszik más tárhelyre (MEGA, ÁzsiaÉkkövei, Google Drive, stb.) a felirataikat. Én sem teszem fel D-A-ra, tehát meg lehet oldani. Saját oldalt is lehet csinálni, de mint láthatod, az én sorozatom feliratai sem itt a Blogspot-on, hanem a Mega-n "tárolódnak". A fő probléma, ha engem kérdeznek, a már megszűnt fordítók munkái, amik csak D-A-n szerepelnek. Ezeket a fordítókat valahogy el kellene érni, és megkérni őket, hogy tegyék fel máshova a felirataikat. Ezért mondtam én is, hogy a régebbi sorozatok feliratait szerezzék be elsőként a nézők!

      Törlés
    2. Kedves Mindenki, úgy néz ki hogy, mégsem törlik a
      feliratokat. Brigichan vette észre, hogy a fenntartók meggondolták magukat.Reméljük tényleg így lesz.
      Dolores953

      Törlés

Megjegyzés küldése