Egy BLACKJACK naplójából...



A mai nap egy nagyon nehéz nap a 2NE1 rajongók számára! Hiszen ma elbúcsúzott tőlünk az a négy lány, akik sok kpopper számára az Elsők voltak! Szakítva az addigi kpop lánycsapat-tendenciával, egy teljesen új stílust és hangzást vittek a kpop világába, ezzel is inspirálva a következő generációt! Nem tagadom, ez tény hogy a csapatokat általában (na jó, mindig) az ügynökségek alakítják - beleértve a megjelenést és az előadásmódot - de ehhez mindenképpen szükséges, hogy a tagok belülről is hozzátegyenek egy kicsit. A lányoknak pedig sikerült! 



A dalaik egyike sem egynyári volt, a I'm the best pedig jó pár évig vezeti még a listákat, a közel 200 milliós megtekintésével a YouTube-on. Megjegyzem, ma én is hozzátettem ehhez a számhoz.

A lányok emellett egyedi stílusukkal, ami sokkal közelebb állt az ún. nyugati popkultúrához, átlépték Ázsia küszöbét és a világ távolabb pontjaira is eljutottak. Nemcsak a KPOP rajongóihoz, de a "mindennapi emberhez" is, ezzel pedig még több hívet szerezve a koreai popzenének! Egytől egyig divatdiktátorok és egyéniségek! Tehetségek, akik nagyon jók abban amit csinálnak! 

Talán nem véletlenül nevezik a BIGBANG lánytestvérének, hiszen hasonló pályát futottak! Most pedig követik őket a BLACKPINK, akik - bár nagyon jók - nehezen fognak kibújni az alól az állítás alól, hogy bizony volt kitől meríteniük, mint stílusban, mind hangzásilag. Persze, ez is azt bizonyítja, hogy a mostantól külön utakon baktató, ragyogó idolaink milyen magasra szökelltek! 

A 2NE1 felbomlását talán CL amerikai debütálása indította el, aki onnantól kezdve inkább arra koncentrált. De már az azt megelőző hiatus időt is túl hosszúnak találom. Minzy kilépése pedig csak hab a tortán. Csodáltam volna, ha nélküle tovább folytatják a lányok. Örültünk volna, de már biztos nem lenne ugyanaz. Hallgatva utolsó comeback-jüket pedig még inkább érzem. Ha nem is nézem a klippet, Minzy hangjának és lényének hiánya nagyon érződik! 



Szóval, lányok! Bármerre vet is a sors titeket, hajrá! Mi figyelünk titeket! Annyeong! 

Blackjack örökké! 

Megjegyzések