Life in Korea 2. rész

Mikor utazzak?

A nagy kérdés.

Két dolog merül fel elsőként miután elhatározzuk magunkat, mi bizony megyünk Koreába! Megvesszük a repülőjegyet. Ezzel kapcsolatban nem fogok kampányolni, viszonylag sok légitársaság segíthet nekünk, hogy ne kelljen elsétálnunk Dél-Koreáig. Utóbbit nem ajánlom, mert nem túl praktikus. Az árak 160 000 -től kezdődnek, természetesen fontos, hogy jó előre lefoglaljuk a repjegyet. A határ a csillagos ég, akár 600 000-ért (de nem lepődnék meg ha többért is) is válthatunk jegyet Incheon-ba.   

Ami azonban még ezelőtt el kell hogy dőljön;mikor menjünk. Figyelem! Ez csak javaslat, nem fogok ott állni senkinek sem az ágya mellett miután párnára hajtotta a fejét, de legkésőbb éjfélkor, hogy mégis miért nem hallgatott rám? (De csak mert akkor már én is alszom.)
Mi magyarok általában nyáron utazunk, hiszen akkor van jó idő, meleg a tenger, nincs suli, az utazási irodák is akkorra szervezik az útjaikat. Azonban ha Koreába indulunk, próbáljuk a szabadságot tavaszra vagy őszre időzíteni. A nyarat semmiképpen nem ajánlom. Kivéve akkor, ha az illető szereti az esőt... A sok...rengeteg...millió milliméter esőt. Télen pedig az utazzon, aki nem szereti az európai sípályákat és kipróbálná az első osztályú koreai síterepeket. Mert hó mindig van, és hozzá fog-vacogtató hideg. 



Tehát a hideg évszak sem túl jó választás. Főleg, mert Koreában ha városnézésre indulunk kevés olyan látnivaló lesz a listánkon aminél van tető a fejünk felett. Márpedig nem emelnek teniszsátrat a paloták felé, de kérvényezni lehet. 

Akkor mi marad?
A tavasz és az ősz. 


Én szeptemberben voltam Koreában (10-21), és szerencsére remek időt fogtam ki. El is mentem Buddhához köszönetet mondani érte amikor alkalmam nyílt rá. A monszunnak augusztusban vége van, de amikor itt már beköszönt az ősz, akkor ott még napszemüvegben, szoknyában (Koreában a lányok nem nagyon hordanak rövidnadrágot, mindenki szoknyában jár) lehet sétálgatni és elraktározni a D-vitamint a zord téli napokra. A hőmérséklet kellemes, 24-26 fok, és ha mégis nagyon meleg van, szálljunk fel egy tömegközlekedési eszközre (pl: metró) ami tesz róla, hogy fél perc alatt halálra fagyjon az ember. Tanulság: Mindig, még kánikulában is legyen a táskánkban egy kardigán! A koreaiak ugyanis imádják a légkondit. Vagy csak telente annyira hozzászoknak a hideghez, hogy még nálam is rosszabbul viselik a meleget.
Hozzátenném, aki a fenti képhez hasonlót szeretne látni, annak az október végi, november eleji "csúcsot" kell elkapnia, mert ez a gyönyörűség nem tart soká. Viszont akkor már kell a meleg kabát!:)

Na és a tavasz? - teszed fel a kérdést. 


Azt hiszem nem kell magyarázkodnom, tekintsük csak meg ezt a képet. Rendben, akkor tovább is léphetünk igaz? Na jó, azért még nem. 
A tavasz közel annyi eséllyel indul mint az ősz. Nincs meleg, nincs hideg, és a táj... minden pénzt megér! Akárcsak Japánba, Koreába is érdemes elmenni, ha a cseresznyevirágzást szeretnénk megnézni.



Megjegyzések

  1. Nagyon szépen köszönöm!
    Élvezetes, humoros olvasmány volt. Jó volt kirándulni veled!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én köszönöm, hogy elolvastad! :)
      Örülök, hogy tetszett!

      Törlés
  2. Hasznos,korrekt,érthető invitáló. Köszönöm szépen.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én köszönöm hogy elolvastad :) Várlak vissza legközelebb is!
      Milly

      Törlés
    2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
  3. Köszönöm , jó volt olvasni és ha valaha elutaznék akkor a jó tanácsokat megfogadom!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Remélem sikerül, szurkolok, számomra ez volt eddigi életem fénypontja!
      Kívánom, hogy te is eljuss oda!

      Törlés
  4. Szia Lili!!
    Köszönöm ezt a kirándulást nagyon évezetes olvasmány. Lesem mikor jön a következő
    mamoca

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Épp most :)
      Köszönöm a kedves visszajelzésedet! <3

      Törlés

Megjegyzés küldése