Life In Korea 8. rész


Egy celeb élete Koreában

Celeb helyett használjuk az idol megnevezést, hiszen egy és ugyanaz, azonban Koreában a celeb nem más, mint példakép. Épp ezért bizony példát is kell mutatnia, és megfelelnie az elvárásoknak. 

Aki ismer tudja milyen nagy BIGBANG rajongó vagyok, és most, hogy tudom mi történt T.O.P-pal, teljesen összetörtem. Hiába mondogatom azt, hogy én bizony nem vagyok az a fajta, aki zokog ha valami történik egy kedvencével, lelkem azért még van most pedig nagyon aggódom és elkeseredett vagyok. És ha nem is őt sajnálom, akkor inkább azt, ami idevezette őt. Mert semmi sem történik ok nélkül, hát még nem Koreában, ami vezető nagyhatalom ha az öngyilkosságok számát nézzük. Hozzáteszem a másodikok mi magyarok vagyunk! Elkeserítő hogy ilyesmiben járunk élen... 

Egyértelmű, hogy Dél-Koreában a legsikeresebb idolok még mindig a BIGBANG tagok. Azt hinné az ember, hogy ők - akik határozottan szakítottak mindenfajta tendenciával - irigylésre méltóak, és bármit megtehetnek amit más idolok nem. Vegyük például a mostani marihuána botrányt. Vagy menjünk vissza még hamarabb, amikor G-Dragon-től volt hangos a média, bár ő a maga humoros módján kihúzta magát a büntetések alól, mondhatni már nevetséges a sztori amit előadott, de hát így szeretjük. Ha egy amerikai énekesről vagy színészről derül ki, hogy éppenséggel bevitték kábítószer-fogyasztásért, csak megrántjuk a vállunkat; pff... melyik sztár nem csinálja. Ez teljesen más Koreában, ahol a drogfogyasztást sokkal komolyabban büntetik. 

De akkor mégis mi visz oda egy olyan sztárt, akinek hűű de álomélete lehet. Természetesen az őrült ázsiai rajongók, akik glóriával képzelik el az idolokat, hogy milyen angyalok, csak az ő szórakoztatásukért élnek, soha egy cigit el nem szívtak, egy lánnyal sem voltak együtt, házasságig semmi, csak a sorozatokban adnak egy szájrapuszit és BUMM DEROMANTIKUS! Hát persze hogy nem, de ezt nem lehet megérteni. És akkor jönnek a sasaeng antifanok, de inkább idegbeteg őrültek.


A rajongók és a külvilág sokszor nem tudja elképzelni, hogy a sztárok is pont ugyanúgy emberek mint mi. Reggel felkelnek, elmennek dolgozni, majd későn ágyba zuhannak. Az állandó megfelelni kényszer több sztár életét vette már el. A több órás munka több idol életét tette tönkre. A szabadság teljes hiányát, a magánélettől megfosztást senki nem tudja elviselni. Először a sok stressz, majd a depresszió. 
Suga, akiről mindig tudni lehetett, hogy debütálása előtt is depresszióban szenvedett. A depresszióból véglegesen nem lehet kigyógyulni, akihez pedig, aki hozzáhasonló életet él, bizony visszatérnek a tünetek. 

Jang Ja-Yeon
Őt a Boys Over Flowers című sikersorozatból ismerhetitek, mint a háromfős lánycsapat vezére. Szintén nem bírta a ránehezedő nyomást. 



És mivel mindig színészkedni kell, nincs idő a szomorúságra, a pihenésre, egy kis felüdülésre. Csak amikor már nagyon közel van a vég. Én nem értem miért van erre szükség, érthetetlen. Ezeket a sztárokat imádjuk, mégis sokszor boldogtalanabbak mint mi mindennapi életünk során. Úgy vélem ez egy olyan pont, amin sürgősen változtatni kell Koreában. Ehhez azonban egy teljesen új világlátásra van szükség, ugyanis ezek a tragikus sorsok nem csak a szórakoztatóiparban vannak jelen! 

Kérlek, TOP, mihamarabb gyógyulj fel! Ne a rajongókért, magadért és a családodért! #staystrongTOP

Megjegyzések

  1. Lili, pont az általad leírtak szerint és miatt az a véleményem, hogy T.O.P. nem vétet olyan súlyos hibát, mint amilyen büntetést kapott! Remélem teljesen rendbe jön és sikeresen folytatja a pályáját!! Nagyon szeretem, tehetséges!! ♥

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, megnyugtat, hogy valaki azonos véleményen van mint én. :)
      Én is a legjobbakat kívánok neki, remélem sokat látjuk még! ❤

      Törlés
  2. Bocsánat én nem tudom mi történt vele megkérdezhetem,?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Klári! Még régebbi eset, rosszul lett, gyógyszert vett be (antidepresszánst) és kórházba került. Már jól van, jelenleg a seregben szolgál :)

      Törlés

Megjegyzés küldése